5 Tips til at blive en digital nomade

5556
5 Tips til at blive en digital nomade 1 5 Tips til at blive en digital nomade

5 Tips til at blive en digital nomade

I de senere år har udbredelsen af trådløs- og højhastighedsinternet hjulpet mange mennesker til, at leve deres liv som digitale nomader. Dette er selvstændige arbejdende, der er afhængige af digitale værktøjer for at kunne arbejde fra ethvert sted. Mange mennesker benytter denne mulighed til, at rejse verden rundt, mens de arbejder på samme tid. For andre er det en stor chance for, at komme rundt og opleve hvordan livet er for de lokale. Pensionister kan også finde det, som en nyttig måde at gøre noget på deltid. For senere hen at glide sig mere ind i fritidslivet. Uanset hvilken kategori du genkender dig i, er disse tips lavet til at blive en digital nomade. De vil hjælpe dig med at blive en del af bevægelsen.

 

Sådan bliver du en digital nomade 

  1. Planlæg dit arbejde

Et af de åbenlyse praktiske tip for at blive en digital nomade er, at få din chef med om bord. Hvis du allerede arbejder hjemmefra eller udefra vil dette ikke udgøre for meget af en udfordring. Du vil kun være nødt til at diskutere det i detaljer, hvis du flytter til et sted i en anden tidszone. Men hvis du allerede arbejder fuldtid på et kontor, kan det være mere end en justering.

Hvis din arbejdsgiver er tilbageholdende med at lade dig arbejde hjemmefra eller udefra, kan du prøve at bede om en arbejdsdag hjemmefra om ugen.  Der har været meget forskning i fordelene ved at arbejde hjemmefra. Denne slags forskning kan du bruge til at bakke op din anmodning om at arbejde hjemmefra. Når din chef ser, at du er lige eller endnu mere produktiv den ene dag. Efterfølgende kan du tillade dig at bede om 2 eller 3 dage om ugen og til sidst kan du bede om din oprindelige anmodning igen.

A woman’s hands typing on a laptop on her lap.

At bede din chef om at prøve, at arbejde hjemmefra er en god måde at få dem til at se, at arbejde udefra kan betale sig.

 

For at få alting til at gå problemfrit kan du aftale bestemte ”kontortider”. Dette skal være det tidspunkt, hvor du vil være tilgængelig for dine kolleger og arbejdsgiver. Ved at oprette en struktur kan udføre dit job ordentligt. Du skal også være i stand til at gå ud og udforske, når du ikke arbejder. Visse apps bliver vigtige såsom Slack og Zoom er de grundlæggende for at holde alt kørende. Du har naturligvis også brug for en stabil Wi-Fi forbindelse, en bærbar computer eller smartphone samt høretelefoner med en mikrofon.

  1. Beslut, hvor du vil hen

Enhvers nybegynderguide til at være en digital nomade fremhæver vigtigheden af budgettering. Hvis din plan er at rejse afviger planlægningen ikke enormt fra andre rejser du har foretaget. De fleste digitale nomader vælger dele af verden som Fjernøsten, fordi det repræsenterer et meget eksotisk område. Men hvis din plan er at bo et helt andet sted skal du planlægge det som en langsigtet beslutning. En let research burde give dig alle de oplysninger, du har brug for til at planlægge, hvor du skal hen og hvordan. 

Sørg for, at du budgetterer for mere end blot simple udgifter og fornødenheder som mad og offentlig transport. En del af din tid vil blive brugt som turist, så du vil sandsynligvis nyde meget af det byen har at tilbyde med hensyn til kulturen.

A Barcelona square.

Barcelona er et meget populært valg for digitale nomader.

 

Mange digitale nomader går efter europæiske hovedstæder. Disse byer er spændende året rundt med en masse aktiviteter og ting at se og gøre. Eksempelvis er Barcelona ikke den billigste europæiske by. Barcelona er dog meget mere overkommelig end mange andre hovedstæder i Europa som Paris eller London og derfor er den digitale nomadebefolkning i Barcelona ikke lille.

Selvom en travl by som Barcelona måske lyder som en by for unge mennesker, kan det faktisk være et godt bud på en by, hvis du leder efter behagelige måder at tage skridtet imod pension.

Det faktum, at det er noget af et digital nomadecenter kunne gøre det lettere at finde sit fodfæste i denne stigende industri. Oven i købet er det højst sandsynligt på alles bucket-liste at tilbringe tid i Barcelona. Hvis dit livs drøm er at se Europa, kan du nemt gøre det fra din hjemmebase i Spanien idet flypriser til andre lande i euroområdet er relativ billige.

  1. Få styr på dine dokumenter og forsikringer

Blandt de praktiske tips til at blive en digital nomade er at få orden på alle dine papirer. Du har naturligvis brug for et pas, men pas på, fordi nogle lande kræver et pas, der er gyldigt inden for mindst 6 måneder efter din sidste rejsedato. Andre lande har også brug for et visum. Hvis du planlægger at medbringe et kæledyr, skal du sørge for, at deres vaccinationer og sundhedscertifikater er opdateret.

Endelig skal du sikre dig, at du har en sundhedsforsikring. Mange eksperter foreslår at beholde din personlige forsikring og adresse, hvis du er fra staterne. I de fleste tilfælde dækker denne forsikring nødsituationer i udlandet, men du bør bestemt undersøge nøjagtigt, hvad den dækker.

A US passport peaking from a suitcase pocket.

Sørg for, at dit pas er opdateret.

 

  1. Glem ikke din skatter og afgifter

Bare fordi du arbejder uafhængigt og i et andet land, betyder ikke, at du er fritaget for at betale skat. Nogle virksomheder sørger for, at de håndterer dette i stedet for medarbejderen. Desværre er det ikke nøjagtigt hvordan det normalt bliver gjort. Den gode nyhed er, at du i mange lande er fritaget for at betale skat af din indkomst. Men kun hvis du bruger mindre end 6 måneder der. Din bedste chance er at ansætte en professionel, hvor de vil være i stand til at hjælpe dig med at vise og se forskellene mellem dit hjemland og dit nye arbejdsland.

  1. Start din egen forretning

Hvis du ikke allerede arbejder uafhængigt og selvstændigt, og der ikke er nogen måde din nuværende arbejdergiver vil lade dig arbejde hjemmefra eller udefra, kan du overveje at starte din egen virksomhed. Nogen mennesker vil være i stand til at gøre det inden for deres nuværende branche, mens andre bliver nødt til at strække sig lidt. Overvej alle dine færdigheder og tænk over, hvilke af dem du kunne tjene penge på online gennem fjernarbejde. Der er ikke rigtig en solid vej at følge på dette, så du bliver nødt til at være kreativ. Når du først er klar over, hvad du synes, du skal gøre, kan du bruge hjemmesider som Upwork til at hjælpe dig med at finde arbejde.

 

Forfatterens bio

Celia Hope er en digital nomade, der i øjeblikket arbejder i Barcelona, Spanien. Hun freelancere for det meste som blogger, der dækker emner relateret til teknologi, rejser og hvor de to overlapper hinanden.  

People Are Also ReadingBack