Barcelona’s udenlandske befolkning

7202

Barcelona’s udenlandske befolkning

Det er blevet opdaget at Barcelona’s udenlandske befolkning tilfældigvis er meget forskelligartede og når omkring 333,516 udlændinge i byen. Det svarer til at 1 ud af hver 5 beboer, er udlændinge og hvor Italien er blandt de største ikke-spanske borgere.

Alle de udelandske borgere er spredt rundt i de 37 kvarterer, byen fik, som kortet angiver nedenfor.

Barcelona’s Foreign Population

Lyse Grøn:   Italien  Mørke grøn: Pakistan
Lyse rød: Kina
Rød: Marokko
Lyse blå:    Hondura
Mørke blå: Frankrig
Gul: Bolivia

 

 

Lad os først se på de mest almindelige nationaliteter i Barcelona for senere at forstå, hvor udenlandske borgerer er placeret rundt omkring i byen:

 

Italien

Den italienske befolkning i Barcelona,er den højeste. Antallet af udlændinge fra Italien udgør over hele 9% (36,276) af Barcelonas befolkning.

Hvad der er interessant her er, at 20.000 af den generelle mængde af italienske borger, faktisk blev født i Italien. Det resterende antal af borgerne, har dobbelt statsborgerskab og kommer fra forskellige lande. Fra det meste fra Latinamerika som Peru, Ecuador, og Argentina.

 

Kina

Den kinesiske befolkning i Barcelona, er den næststørtste repræsenret efter Italien. Over 70.000 har dem opholdstilladelser i Spanien. Af dette nummer, står det nu klart, at mere end 21.658 bor i Barcelona, hvilket er et tegn på at de er hjemme.

Et typisk eksempel er, at der findes institutioner, der sigter mod at bevare den kinesiske kultur. For eksempel Confucius Institute og Casa Asia. I omkring 12 kvarterer i Barcelona, er den kinesiske befolkning mest repræsentativ. Det antal personer der flyttede fra Kina til Barcelona i 2018, var 689.

 

Honduras

Hounduranere er ikke underrepræsenret i Barcelona. Blandt Barcelonas udenlandske befolkning, giver det land byen, det største antal beboer fra ethvert andet land fra Latinamerika. Ca. 44744 personer bor i Barcelona i øjeblikket. Der er mange houranere fra San Pedro Sula, El Progreso, Tequcigalpa, og andre steder.

 

Pakistan

I detaljer er antallet af parkistanske borgere, der bor i Barcelona, omkring 20.643. Mærkeligt nok, selvom Parkistanerene ikke er så mærkbare i byen på hverdage, er weekender forskellige. Især efter fredage, hvor vender tilbage fra moskeen. Over 50% af pakistans befolkning i Spanien, er lokaseret i Barcelona.

 

Morokko

Antallet af Marokanere i Spanien er 16,4% af hele befolkningen. Ud af dette antal bor der i øjeblikket omkring 12.872 personer i Barcelona. Antallet ser ud til at stige yderligere på års basis.

 

Peru

Antallet af Peruere i Barcelona er omkring 9.08% af udlændinge, og tallet vil kun stige over de kommende år.

 

Frankrig

Franskmændende er også repræsenteret blandt udlændinge i Barcelona. Deres tilstedeværelse kan spores til det faktum, at de engang styrede Catalonien. Franskmændende udgør omrking 8,17% af den udenlandske befolkning.

 

I hvilke kvarterer bor Barcelonas udenlandske befolkning?

Dristriktet Ciutat Vella med sine 4 kvarterer  (El Gòtic, El Raval, Sant Pere-Santa Caterina i la Ribera, og La Barceloneta), er områder i byen med flere udlændinge end andre.

For det første, er det kvarter, der har den højeste befolkning, El Gòtic. Det udgør omkring 56,3% af det samlede antal beboere. Sekundært følger El Raval med 25.057 udlændinge, der repræsentere omkring 51,9% af borgerne. Det tredje kvarter er El Born. (se HER for at tjekke de største attraktioner i El Born.)

Især folk fra Parkistan, Italien, Filippinerne og Bangladesh, er de mest almindelige af finde i dette område.

Når man ser på andre dristikter, konstateres det, at for eksempel Poble Sec, også har en vigtig mængde indbyggere fra forskellige lande: fra de 40.409 personer, der bor i denne byzone, er 13.472 (repræsentere 33,34%), fremmed: Italienere repræsentere her 4,04% af befolkningen efterfulgt af Parkistanere, Filippinere og Indien.

Andre boligområder som El Besos i Maresme, Ciutat Meridiana, og La Trinitat Vella, har også et betydeligt antal udlandske borgere, der repræsentere henholdvis: 31,7%, 31,6% og 31;0% af dets samlede befolkning.

 

Det mindst almindelige

I modsætning hertil har boligområder som Canyelles og La Font d’en Fargues, et reduceret antal udlændinge, der ikke overstiger 7,5% af befolkningen i området.

Mangfoldigheden af nationaliteter samler mangfoldighed i kulturer, sprog, gastronomiske tilbud osv. Dette er en af grundende til, at Barcelona er en attraktiv destination for folk, der søger kosmopolitiske og multikuturelle bud: historie, strande, variation og modernitet samlet på et sted.

People Are Also ReadingBack