Barcelona Turist Licens: Alt du behøver at vide

7200

Barcelona Turist Licens: Alt du behøver at vide

Hvad er en turist licens?

Barcelonas borgmester Ada Colau forbød nye ansøgninger for turist licenses for lidt over et år siden for at imødekomme de problemer industrien forårsagede. Siden da, er interessen for at ansøge om licensen fortsat stigende. Det har betydet, at den eneste måde at tilslutte sig denne forretning, er ved at købe en af de 9600 lejligheder, der allerede har turist licensen. Du kan finde nogle af dem her Casamona).

Det er forventet, at forbuddet snart vil blive forsigtigt ophævet, hvilket vil åbne portene for et overvæld af nye ansøgnigner. Det er derfor vigtigt at være fortrolig med hele processen, inden du ansøger om licensen. Der er ingen reel måde at forkorte ansøgningsprocessen på – det er en lang og udmattende proces, der vil trække dig gennem utallige kontorer og ansøgningsskemaer – du kan dog med sikkerhed vide, at du kan høste de øknomiske fordele ved dit arbejde.

 

Hvorfor har du brug for en licens?

Turistlicenser er nødvendige for enhver i Barcelona, der ønsker at leje en lejlighed klassificieret som “Vivienda de Uso Turístico”. For lejligheder i Barcelona, inkluderer dette alt med en lejeperiode på mindre end 31 dage. Det inkluderer også alt der er forretningsrelateret såsom følgende tjenester; sengetøj, håndklæder, rengøringsservice mv.

 

Fordele:

– Med turistudlejningen er den reele fordel for ejeren de penge der kan indtjenes. På trods af de nævnte ovenstående gebyrer, har du som ejer muligheden for at justerer prisen om natten for at maksimere indtjeningen.

 

Ulemper:

– Du kan blive afskrækket af den langvarige procedure, der kræves for at få licensen. Selv efter du fået turistlicensen, er processen meget tidskrævende, da du regelmæssigt skal finde nye lejere, for at få det optimale ud af din licens.

– Turistudlejningen er ikke længere ligeså lukrativ, som den var engang. Faktisk er konkurrence situationen steget, hvilket har medført faldende priser.

– Har du regelmæssigt større grupper af larmende turister, vil dine naboer sandsynligvis klage. Det kan føre til vanskeligheder og i værste fald, kan du ende med at miste din turistlicens.

 

Krav

For at få en turistlicens i Barcelona, er der nogle forskellige krav til lejlighederne.

– For det første, kræves en “Cedula d’Habitatge” Det er en formular, der bekræfter, at lejligheden er af en levedygtig standard. Det er faktisk ulovligt at leje en lejlighed uden formularen. For at fuldføre kravene til turistlicensen, skal formularen også indsendes.

– Det må kun bruges til turist formål.

– Der skal være kontaktnumre, som lejerne kan kontakte udlejerne med. Også de lokale beredskabspersoner, skal være kendt af lejerne (politi, hospital og rådhuset).

– Der skal også være en officiel klageformular tilgængelig for lejerne.

– Ejendommen skal vedligeholdes fuldt ud.

– Du skal have tilladelse fra den regionale regering i rådhuset.

BEMÆRK: Det gotiske kvarter / Ciutat Vella-området udsteder ikke længere turistlicenser. Så ønsker du at udleje en lejlighed, med turistlicens i disse områder, er du nødsaget til at købe en lejlighed, der allerede har en turistlicens.

Ansøgningsprocessen

Når du først har været igennem dette omfattende udvalg af bøjler og helt sikkert, har lært mange nye dele af byen at kende, samt de mystiske, varirerende bureaukratiske systemer, kan du begynde på næste niveau: korrekt ansøgningsprocess.

Denne fase starter med at gå til rådhuset, bevæbnede med alle dine nyerhvervede dokumenter og tilstrækkelige penge, til at betale det (generelt minimale) procedure gebyr og den komunale licensafgift. Disse priser varierer begge afhængtigt af din komune.

På rådhuset kan dupræsentere dine dokumenter og udfylde og indsende din ansøgning. Godkendelsen af din ansøgning er dit ansvar for ‘Direcció General de Turisme’,  og de udpeger dit HUT nummer (som svare til provinsen for din lejlighed). Du har muligvis ikke muligheden for at udleje din lejlighed, før du har modtaget både godkendelsen og HUT nummeret.

Udlejning af lejligheden

For det første vil jeg mene, et tillykke er i orden, for at lykkedes dig at vride dig igennem en prøvende ansøgningsprocess. Når folk taler om de skøre underverderner i syd europa, henviser de ofte til de store byers gadeliv eller til skiftende mafiaforretninger, hvor fedoas og sorte dragter kaster udramatiske skygger under middelhavssolen, men at passere uskadt gennem dette domæne ubegrænset bureaukrati, er ligeledes respekt værd.

Som anerkendelse af dine anstrengelser, får du adgang til en online platform hvor du skal registrere hver lejer. Det er et lovkrav, at disse oplysninger deles med politiet.

Følgende oplysninger er et krav:

– Navn

– Kontaktinformationer

– Pasnummer

– Opholdets varighed

Der må aldrig være flere beboerer end det maksimale, der er angivet i belægningsattesten.

Et par ting du bør overveje

– Hvis du er bosiddende i Spanien – hvilket betyder at du tilbringer 183+ dage om året i landet – Skal du registre dig som “Autónomo” (=selvstændig erhvervsdrivende). Du skal også betale månedlige bidrag til sociale sikring. Da dette beløb er ca.  €280 pr. måned, kan det blive en dyr affære, hvis det ikke lykkedes dig, at finde en lejer.

– Alle ferieudlejninger er underlagt 10%VAT (moms), hvilket kan stige til 21% afhængigt af de tilbudte tjenester. Dette skal dokumenteres på alle fakturaer og kontoer. Mange udlejere tilføjer de penge, de mister, til lejeprisen.

 

Hvis du har brug for flere informationer om turistlicenser, eller ønsker du at finde en lejlighed eller bolig i Barcelona, skal du se  vores hjemmeside!

People Are Also ReadingBack